Росія не стане сваритися з ЄС через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не стане сваритися з ЄС через Україну

Енергетика
919
Росія не буде кардинально переглядати відносини із країнами Євросоюзу і з компаніями-покупцями російського газу через підписання українсько-європейської декларації щодо газу.
Про це заявив в інтерв'ю віце-прем'єр-міністр Росії, що курирує російський паливно-енергетичний комплекс, Ігор Сєчін.
"Я думаю, що до заходів далеко. Видається, що повинен взяти гору все-таки здоровий глузд. Більш того, ми не бачимо причин для такої різкої, кардинальної зміни конструкції співробітництва", - сказав Сєчін, відповідаючи на запитання про те, чи може Росія переглянути відносини із країнами і підприємствами ЄС як відповідний захід.
"Нагадаю, що в російському ПЕК активно працюють і присутні найбільші європейські компанії... Точно так само російські компанії є частиною глобального ринку", - цитує російського віце-прем'єра РІА "Новости".
За словами Сєчіна, влада Росії буде "показувати свою заможність і нормальним чином працювати", проводити консультації зі споживачами. "Мені здається, тут (у декларації) дуже багато суб'єктивного. І видається малоймовірним розвиток шляху саме по тому алгоритму, який позначений у цій декларації. Тут ґрунтовних пророблень, професійних пророблень не проглядається", - додав Сєчін.
"Треба ще подивитися, хто з Євросоюзу підтримує зроблені заяви. Тим більше, що за нашими відомостями й у роботі з нашими партнерами, у тому числі й у Єврокомісії, документ готувався дуже кулуарно", - підсумував російський віце-прем'єр.
Нагадаємо, 23 березня в Брюсселі Україна підписала спільну з ЄС декларацію, що передбачає європейські інвестиції в українську ГТС.
У свою чергу, Росія висловила невдоволення, що її практично виключили з обговорення питання, а Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин із країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви будуть ігноруватися.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас