Медведєв отримує в три рази менше від британського прем'єра і менше від Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв отримує в три рази менше від британського прем'єра і менше від Обами

Казна та Політика
995
Зарплата президента Росії Дмитра Медведєва виявилася меншою від зарплати, яку одержує його американський колега Барак Обама, і навіть меншою, ніж одержує британський прем'єр Гордон Браун.
Згідно з підрахунками Financial Times, Медведєв одержує в 4,4 рази менше Обами, який заробляє стільки ж, скільки його попередник Джордж Буш – $400 тис. на рік. Зарплата російського президента виявилася навіть майже в 3 меншою від зарплати глави британського уряду Гордона Брауна.
Ведомости пишуть про те, що заробітна плата французького президента Ніколя Саркозі торік була збільшена вдвічі, а до нього найбільш високооплачуваним європейським лідером був прем'єр-міністр Великобританії, який, вступивши в посаду в червні 2007 року, став одержувати 187 000 фунтів, однак з тих пір його зарплата знизилася - правда, лише при перерахуванні в євро і долари, через падіння курсу фунта стерлінгів.
Як правило, заробіток керівників держав у більшості випадків не залежить від того, як вони справляються зі своїми обов'язками, однак бувають і винятки, нагадують Ведомости. Так, у жовтні 2007 року було піднято питання про підвищення зарплати прем'єр-міністра фінансів Ірландії Берті Ахерна — на 38 000 євро до 310 000 євро на рік, але публічні протести змусили відкласти підвищення зарплати Ахерну. А Браян Коуен, що прийшов йому на зміну в травні 2008 р., навіть погодився на зниження зарплати до 257 000 євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас