Підсумки тижня знову виявилися вкрай позитивними для ринку акцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки тижня знову виявилися вкрай позитивними для ринку акцій США

Фондовий ринок
262
Торги в США завершилися падінням котирувань акцій під тиском макроекономічних даних і паперів фінансових компаній, але підсумки тижня знову виявилися вкрай позитивними для ринку акцій США.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 148,38 пункту, або на 1,9%, до 7776,18 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зниженням на 16,92 пункту, або на 2%, на оцінці 815,94 пункту. Високотехнологічний Nasdaq Composite скоротився на 41,80 пункту, або на 2,6%, і закрився на оцінці 1545,20 пункту.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average злетів на 6,8%, індекс широкого ринку S&P 500 зміцнився на 6,2%, а високотехнологічний Nasdaq Composite піднявся на 6%.
Витрати на особисте споживання в США в лютому виросли на 0,2%, що відбувається вже другий місяць поспіль. Обсяг особистих доходів у лютому порівняно з попереднім місяцем понизився на 0,2%.
Акції багатьох банків закрилися на негативній території. Акції JPMorgan Chase подешевшали на 5,8%. Глава банку заявив, що умови робота на ринку в березні ускладнилася порівняно із січнем і лютим. Акції Citigroup упали на 6,8%, папери Goldman Sachs Group - на 3,5%.
Провідні банки США погодилися брати участь у новій урядовій програмі приватно-державного партнерства з викупу в них "токсичних" активів за допомогою інвесторів. Попередня домовленість була досягнута на зустрічі в Білому домі, куди на зустріч із президентом Бараком Обамою прибутки глави 15 найбільших банків, включаючи Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. і Goldman Sachs Group Inc.
Всі банкіри дали принципову згоду на участь у програмі, однак, деталі співробітництва банків з урядом у рамках програми, зокрема ціни, за якими викуповуватимуться активи, на зустрічі не пролунали.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас