Азаров: Виділення Японією значних кредитних ресурсів Україні малоймовірно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Виділення Японією значних кредитних ресурсів Україні малоймовірно

Кредит&Депозит
573
Виділення Японією Україні кредиту в розмірі $5 млрд, про який заявляв уряд, малоймовірно, вважає голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров.
"Поки ні про які гроші ні з ким домовленостей нема, та й бути не може, враховуючи строки і реальну ситуацію", - сказав він журналістам у рамках російсько-українського форуму в Москві в п'ятницю.
Голова фінкомітету пояснив, що досвід кредитних взаємин з Японією говорить про те, що виділення такої суми зажадає, як мінімум, значного часу для підготовки детальної угоди.
Крім того, за словами М.Азарова, японська влада, як правило, прагне надавати не фінансові кредити, а товарні.
Голова фінансового комітету підкреслив, що на даний момент більш реалістичною є перспектива виділення коштів від Міжнародного валютного фонду.
Як повідомлялося з посиланням на міністра економіки України Богдана Данилишина, Японія розглядає можливість надання Україні кредиту в ієні на суму, еквівалентну $5 млрд. За словами міністра, для остаточного визначення умов і напрямків використання позики Японія має намір направити в Україну експертів.
"На сьогоднішній день є домовленість, що цей кредит може бути наданий на умовах навіть вигідніших, ніж у МВФ", - сказав Б.Данилишин, додавши, що Україна може розраховувати на 25-річний термін повернення кредиту з відстрочкою виплати 3-5 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас