Експерт: G20 не буде обговорювати резервну валюту на квітневому саміті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: G20 не буде обговорювати резервну валюту на квітневому саміті

Валюта
679
Лідери країн G20 не стануть обговорювати необхідність нової резервної валюти на саміті, який відбудеться на наступному тижні в Лондоні, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву чиновника міністерства фінансів Японії.
Жодна із країн на даний момент не бачить необхідності в пошуку альтернативи долару у ролі нової резервної валюти, сказав чиновник, що побажав залишитися неназваним. У довгостроковому періоді кілька країн може захотіти обговорити зміни цієї системи, однак у програму квітневого саміту ця тема не ввійде, додав він.
Зараз G20 займеться питаннями відновлення світового попиту і подолання фінансової та економічної кризи, вважає співробітник японського Мінфіну. Також на порядку денному стоїть жорсткість регулювання фінансової системи.
На цьому тижні про необхідність створення наднаціональної резервної валюти говорили представники Росії і Китаю. Заклик голови китайського центрального банку Чжоу Сяочуаня до створення нової загальносвітової валюти і висловлені ним побоювання щодо безпеки доларових інвестицій Китаю змусили президента США Барака Обаму та міністра фінансів Тімоті Гайтнера захищати статус американської нацвалюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас