Венесуела вирішила відмовитися від приватних підрядників державної нафтової компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела вирішила відмовитися від приватних підрядників державної нафтової компанії

Енергетика
144
Уряд Венесуели має намір створити низку державних компаній, для того щоб замінити нафтових підрядників, що працюють із державною компанією Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA). Як відзначив президент країни Уго Чавес, Каракас планує "замінити посередників власними компаніями", передає Associated Press.
Чавес уточнив, що виступає проти роботи PDVSA з розробки нафтових родовищ із компаніями - як внутрішніми, так і закордонними - на контрактній основі. Президент закликав уряд створити "спільні компанії" для такої роботи.
Нагадаємо, що напередодні Чавес заявив про скорочення витрат на державний апарат і закликав чиновників "затягти пояси", а також відзначив, що вищим чиновникам повинні бути знижені зарплати.
Раніше Чавес наказав уряду переглянути очікувані доходи бюджету в 2009 р. з розрахунками на те, що середня ціна за барель нафти складе не 60 дол., як вважалося раніше, а 40 дол. Крім того, прогноз щодо добового видобутку нафти у Венесуелі було знижено з 3,67 млн бар. до 3,17 млн бар.
Нагадаємо, з липня 2008 р. світові ціни на нафту впали більш, ніж на 100 дол. - з 147 дол./бар. З вересня 2008 р. ОПЕК скоротив квоти на видобуток нафти в цілому на 4,2 млн бар./день для того, щоб добитися "справедливої" цінової кон'юнктури. Чавес як і керівництво Ірану є прихильником подальшого скорочення квот на видобуток нафти для підтримки її ціни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас