Ющенко: Україна повинна перейти до політики енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна повинна перейти до політики енергозбереження

Енергетика
518
Україна повинна перейти до політики енергозбереження. Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко на нараді з питань енергоефективності. В.Ющенко підкреслив, що найбільшу частину роботи в цьому напрямі повинні виконати органи місцевого самоврядування.
"А центральні органи влади повинні дати їм відповідні правила гри, створити умови стимулювання енергозбереження", - сказав глава держави. У зв'язку з цим він підкреслив необхідність швидкого ухвалення регіональних програм по енергозбереженню в кожній області. За даними Секретаріату президента, в даний час такі програми прийняті в Києві і Донецькій області. В.Ющенко відзначив, що Україна займає 4-е місце в Європі по наявності альтернативних енергоресурсів. Зокрема, запаси торфу в Україні оцінюються в 2 млрд т, бурого вугілля - в 7 млрд т.
Всього потенційні ресурси в рік, отримані з поновлюваних джерел енергії, оцінюються в Україні в 79 млн т умовного палива, зокрема 7 млн т умовного палива доводиться на сонячну енергію, 33 млн т - на геотермальну, 23 млн т - на біомаси, 16,5 млн т - на вітрову енергію, 0,5 млн т - на енергію малих річок. Разом з тим, використання альтернативних і поновлюваних джерел енергії в балансі України складає 83%, тоді як, наприклад, в Швеції цей показник складає 24%, в Ірландії - 4%.
"Тому наше завдання - зробити так, щоб максимально наблизити цю статистику по використанню енергії поновлюваних джерел до того потенціалу, яким Україна володіє", - відзначив В.Ющенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас