Мінфін: Уряд України відмовився від введення акцизу на зріджений газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Уряд України відмовився від введення акцизу на зріджений газ

Енергетика
267
Кабінет міністрів України відмовився від ідеї введення акцизного збору на зріджений газ у розмірі EUR80 за тонну, повідомив журналістам в. о. міністра фінансів Ігор Уманський.
За його словами, уряд також відмовився від стягнення 2%-го збору у вигляді цільової надбавки від ціни реалізації нафтопродуктів із усіх споживачів.
Крім того, у направленому у Верховну Раду законопроекті депутатам пропонується з 1 жовтня 2009 року збільшити акциз на дизельне паливо з вмістом сірки від 0,035% до 0,2% - з EUR35 за тонну до EUR50 за тонну (раніше пропонувалося EUR85 за тонну).
В. о. міністра фінансів пояснив, що уряд вирішив виключити ці позиції із законопроекту, оскільки їх не підтримує кілька парламентських комітетів.
"Ці позиції були не сприйняті, і щоб не гальмувати питання, ми забираємо їх з тексту, тобто робота з депутатським корпусом і парламентськими комітетами змусила нас піти на компроміс, на який ми йдемо, розуміючи, що через ці норми ми не "проведемо" закон", - відзначив І.Уманський.
Як повідомлялося, на початку березня уряд вніс у парламент законопроект, у якому пропонувалося з 1 червня 2009 року ввести акцизний збір на зріджений газ у розмірі EUR80 за тонну. Цим же законопроектом Кабмін пропонував з 1 червня 2009 року збільшити акциз на дизпаливо з вмістом сірки від 0,035% до 0,2% - з EUR35 за тонну до EUR85 за тонну.
Крім того, уряд запропонував стягувати 2%-вий збір у вигляді цільової надбавки від ціни реалізації нафтопродуктів із усіх споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас