Ющенко підписав закон про зниження транспортного збору, який Тимошенко запропонувала ветувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав закон про зниження транспортного збору, який Тимошенко запропонувала ветувати

Казна та Політика
2694
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон "Про внесення змін у Закон "Про податок із власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" щодо ставок податку", яким суттєво знижені ставки цього податку (по більшості позицій повернуто до рівня 2008 року). Про це повідомили в прес-службі глави держави.
Відповідний закон був прийнятий Верховною Радою 5 березня 2009 року. Його прийняття обумовлене необхідністю врегулювання проблеми, пов'язаної зі значним збільшенням з 2009 року податкового навантаження цим податком, особливо на власників автомобілів із середнім об'ємом циліндрів двигуна, що викликало соціальну напруженість у суспільстві та акції протесту з боку водіїв, відзначили в прес-службі.
За підтримку закону висловилися 390 народних депутатів, у тому числі майже в повному складі - фракції Блоку Юлії Тимошенко і Комуністичної партії України.
У той же час, стверджують у прес-службі Президента, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко за результатами пророблення прийнятого закону запропонувала главі держави застосувати до нього право вето, посилаючись на втрати бюджету, до яких приведе упровадження закону в дію.
"У зв'язку із цим, - відзначають у прес-службі Президента, - виникає питання: коли ж прем'єр-міністр України була щирою - коли обіцяла під час зустрічей із представниками транспортних організацій і водіїв знизити ставки податку і її фракція дружно підтримувала закон або коли рекомендувала Президентові України його не підписувати".
Разом з тим, запевнили в прес-службі Президента, В.Ющенко залишається послідовним у своїй позиції і діях. В умовах складної фінансово-економічної ситуації в країні різке збільшення податкового тиску є неприпустимим, і тому глава держави підписав Закон України "Про внесення змін у Закон України "Про податок із власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" щодо ставок податку", відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас