Warner Bros. підтримає "1+1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Warner Bros. підтримає "1+1"

Фондовий ринок
1792
Власник українських телеканалів "Студія "1+1", "Кіно" і "Сіті" американська медіа-компанія Central European Media Enterprises Ltd (СМЕ) оголосила вчора про угоду з корпорацією Time Warner Inc.
За умовами оголошеної угоди між СМЕ і Time Warner Inc., остання купує 19 млн. акцій СМЕ (14,5 млн. акцій класу А по $12,5/1 шт. і 4,5 млн. акцій класу В по $15/1 шт.), інвестуючи в цілому $241,5 млн. У результаті Time Warner Inc. одержує контроль над 31% СМЕ, а телеканали СМЕ - доступ до кінотеки Warner Bros. Трансакція повинна бути завершена до кінця II кварталу 2009 р.
Також, як повідомляє СМЕ на своєму офіційному сайті, домовленість передбачає залишити за засновником СМЕ Рональдом Лаудером право голосувати новопридбаними акціями протягом наступних за датою укладання угоди чотирьох років. Пан Лаудер також зобов'язується підтримати призначення двох членів ради директорів СМЕ від Warner Bros. Крім того, компанії домовилися про співробітництво в запуску на території діяльності СМЕ нових тематичних телеканалів, деякі з яких будуть запущені під брендом Warner Bros. Канали будуть спеціалізуватися на показі художніх фільмів і серіалів, у тому числі і з фільмотеки Warner Bros.
"Я впевнений, що цей альянс із Time Warner дасть поштовх подальшому розвитку СМЕ і виведе компанію на такий рівень, про який 15 років тому я і мріяти не міг. Об'єднання лідируючих позицій СМЕ із брендами Time Warner тільки збільшить перспективи обох компаній", - коментує угоду Рональд Лаудер. У свою чергу, СЕО Time Warner Джеф Б’юкс відзначає цю угоду як "унікальну можливість" для інвестування та партнерства. "Поки регіон переживає вплив глобальної економічної кризи, ми віримо, що СМЕ має гарні позиції для зростання в довгостроковій перспективі. У той же час медіа-сектор країн Центральної та Східної Європи продовжує розвиватися. Інвестиції підтримають нашу стратегію - створювати, пакетувати і доставляти високоякісні програми за допомогою багатьох платформ в усьому світі. Ми віримо, що ця угода буде цінною для акціонерів обох компаній", - говорить пан Б’юкс.
Головний актив СМЕ в нашій країні, телеканал "1+1", торік сильно здав свої позиції. Якщо частка телеканалу "1+1" у телевізійному ефірі України в лютому 2008 р., за даними компанії Gfk Ukraine, склала 17,83%, то до кінця червня цей показник опустився за позначку 13% (всеукраїнська панель, люди 18+), а в січні 2009 р. - 9,56%. Разом із цим за результатами 2008 р. "Плюси" уперше показали негативну EBITDA (-$32,944 млн.). Дана угода, на думку виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету Катерини Котенко, "підсилить позицію телеканалу в переговорах при закупівлі програмного продукту і може серйозно підсилити позиції каналу на ринку".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас