Бразилія отримала пропозицію стати членом ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія отримала пропозицію стати членом ОПЕК

Енергетика
229
Бразилія отримала пропозицію вступити до Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК). Про це повідомив міністр енергетики найбільшої латиноамериканської країни Едісон Лобао.
Він відзначив, що запрошення було озвучене близько тижня тому у Відні, проте не уточнив, з чиїх вуст воно пролунало, передає Associated Press.
За словами Е.Лобао, Бразилія зможе вступити до ОПЕК, якщо вона розробить знайдені нафтові родовища.
Нагадаємо, у вересні 2008 р. Бразилія відхилила пропозицію Ірану та Саудівської Аравії вступити до ОПЕК. Як заявляв тоді Е.Лобао, країна зацікавлена в переробці нафти, а не в її експорті.
За останній рік Бразилія відкрила низку великих підводних родовищ нафти і серйозно почала претендувати на статус енергетичної держави. Так, 8 серпня 2008 р. нафтова компанія Petrobras оголосила про відкриття нового найбільшого глибоководного родовища нафти в бразильському басейні Сантос, у 230 км. від Ріо-де-Жанейро. Запаси родовища оцінюються в 55 млрд бар. нафти.
На даний час 11 країн є членами ОПЕК (Саудівська Аравія, Іран, Ірак, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати, Лівія, Алжир, Нігерія, Ангола, Еквадор та Венесуела). У цих країнах зосереджено близько 2/3 світових запасів нафти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас