Ринки акцій Азії продовжують світове ралі на плані Мінфіну США щодо підтримки банківського сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії продовжують світове ралі на плані Мінфіну США щодо підтримки банківського сектора

Фондовий ринок
115
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону продовжують зростати у вівторок у рамках світового ралі, що призвело до злету індексу MSCI World до максимуму за 5 тижнів, на очікуваннях, що план міністерства фінансів США щодо купівлі неліквідних банківських активів допоможе відновити кредитування, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific виріс у ході торгів на 1,3% - до 83,33 пункту. Японський індекс Nikkei 225 додав 1,5%. Гонконгський Hang Seng підвищився на 1,9%, його зростання із мінімальної оцінки, досягнутої 9 березня, становить 20%, що відповідає рівню переходу до "бичачого" ринку, відзначають аналітики.
У вівторок збільшуються фондові індекси на всіх ринках АТР, крім Малайзії.
"Влада використовує всі кошти, наявні в їхньому розпорядженні. Історія вчить нас, що якщо не розібратися із проблемними боргами після банківської кризи, то відновлення буде повільним або затягнутим, - стверджує глава підрозділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors Шейн Олівер. - Питання залишається лише в тому, чи достатньо буде заходів, що вживають,".
План міністерство фінансів США став черговим кроком американського уряду на шляху подолання фінансової кризи, що призвів до різкого скорочення обсягів кредитування і загальносвітової рецесії.
Мінфін, Федеральний резерв і Федеральна корпорація зі страхування депозитів США нададуть приватним інвесторам фінансування для придбання в банків неліквідних кредитів і цінних паперів. Нова програма державно-приватних інвестицій (Public-Private Investment Program) використає $75-100 млрд із діючого фонду TARP обсягом $700 млрд, що ) "створить купівельну спроможність на $500 млрд для придбання існуючих активів - з потенціалом розширення до $1 трлн із часом", відзначається в повідомленні міністерства.
"Він (план Мінфіну США - ІФ) зніме завісу з бухгалтерських балансів американських банків і покладе кінець міркуванням інвесторів про те, чи потрібний банкам додатковий капітал", - думає старший аналітик Daiwa Asset Management Co. Йосінорі Нагано.
Ціна акцій найбільшого японського банку за величиною капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підскочила на 4,5%. Другий за величиною банк Японії Mizuho Financial Group Inc. додав 3,6% вартості акцій.
Курс цінних паперів найбільшого банку Європи з ринкової капіталізації HSBC Holding Plc, що також веде операції в США і АТР, піднявся на 5,8% на торгах у Гонконгу.
Ринкова вартість провідного іпотечного банку Австралії Commonwealth Bank of Australia збільшилася на 1%.
Акції холдингової групи найбільшого південнокорейського банку KB Financial Group додали в ціні 4,6%.
Уряд Південної Кореї оголосив про плани виділити рекордні 17,7 трлн геть ($13 млрд) на допомогу і дешеві кредити для населення, розвиток інфраструктури і професійне навчання.
Котирування акцій другої за величиною нафтовидобувної компанії Австралії Woodside Petroleum Ltd. піднялися на 4,7% на тлі зростання вартості нафти.
Вартість паперів провідного світового автовиробника Toyota Motor Corp. збільшилася на 2,6% після ослаблення курсу ієни до долара і євро.
Акції двох провідних металургійних компаній Японії Nippon Steel Corp. і JFE Holdings Inc. подорожчали більш ніж на 2% після того, як їм вдалося домовитися про зниження цін на високоякісне коксівне вугілля, що вони закуповують у BHP, на 57%.
Курс цінних паперів OZ Minerals обвалився на 9,3% на побоюваннях, що продовження строків розгляду її угоди з China Minmetals може змусити китайську компанію відмовитися від поглинання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас