Тодійчук: Шлях України до ЄС проляже через газову трубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тодійчук: Шлях України до ЄС проляже через газову трубу

Енергетика
373
Намір Євросоюзу інвестувати в українську газотранспортну систему доводить, що Європа вбачає в Україні майбутнього члена ЄС. Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу, член Правління Української народної партії Олександр Тодійчук.
Коментуючи сьогоднішні домовленості під час міжнародної інвестиційної конференції з питань модернізації української ГТС, експерт відзначив, що "сьогодні Україна отримала останній шанс забезпечити майбутнє ГТС і разом з тим - своє євромайбутнє".
О.Тодійчук вважає, що наміри ЄС інвестувати в українську ГТС - це однозначне бажання використовувати її, навіть не зважаючи на наявність або відсутність Північного і Південного потоків.
Обґрунтування такого бажання, за словами представника УНП, повністю прагматичне: "По-перше, саме українська ГТС найбільш ефективна з економічної точки зору; по-друге, тільки в Україні є підземні газові сховища; по-третє, за умови світової фінансової кризи інвестувати в українську ГТС 2-3 млрд євро на модернізацію і 6-7 млрд євро на збільшення потужностей набагато реальніше, ніж вкласти 20 млрд євро в Північний потік або 25 млрд євро - в Південний".
Водночас О.Тодійчук відзначив, що у разі невиконання Україною задекларованих зобов'язань свій шанс на "єврочленство" Україна втратить назавжди.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас