Тигипко: Україні необхідно створити зону вільної торгівлі як з ЄС, так і з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тигипко: Україні необхідно створити зону вільної торгівлі як з ЄС, так і з РФ

314
Україні необхідно створити зону вільної торгівлі як з ЄС, так і з РФ. Про це сьогодні в ході міжнародної конференції заявив співголова Ради інвесторів при Кабміні Сергій Тигипко.
"Я вважаю, що сьогодні необхідно провести дві важливі ініціативи щодо створення зони вільної торгівлі як з Російською Федерацією, так і з ЄС. Якщо Україна буде працювати паралельно щодо створення таких зон вільної торгівлі без виключень і обмежень, і ми зможемо гармонізувати ці процеси, то Україна стала би дуже цікавою для багатьох інвесторів як Росії, так і ЄС", - сказав він.
С.Тигипко нагадав, що у України є договір про створення зони вільної торгівлі з Росією, але він не працює, і тому цей процес необхідно оптимізувати на практиці. Водночас, за його словами, треба активізувати діалог з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі.
С.Тигипко також закликав активізувати співпрацю з Білоруссю в економічній площині. Він також вважає, що світова фінансова криза не понизить інвестиційний потенціал України. За його словами, не зважаючи на те, що за останні три місяці інвестиції скоротилися у 3,5 разу, Україна має дуже серйозний інвестиційний потенціал.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас