Експерт: Модернізація української ГТС знизить привабливість для ЄС газопроводів в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Модернізація української ГТС знизить привабливість для ЄС газопроводів в обхід України

Енергетика
370
Реалізація положень підписаної сьогодні в Брюсселі декларації щодо модернізації української газотранспортної системи (ГТС) може суттєво знизити привабливість для ЄС альтернативних газопроводів, які плануються в обхід України.
Так прокоментував досягнуті сьогодні в Брюсселі домовленості аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Герус. На його думку, підписання даної декларації є позитивним як з погляду довгострокового розвитку газотранспортної системи України, так і щодо репутації України на міжнародній арені.
А.Герус також відзначив, що присутність серед підписантів Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку і Світового банку говорить про їхню готовність інвестувати в Україну вже цього року. Як повідомляв УНІАН, український уряд, Єврокомісія, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Світовий банк (СБ) сьогодні в Брюсселі підписали спільну декларацію щодо модернізації газотранспортної системи України (ГТС).
У декларації, зокрема, відзначається, що Європейська комісія, уряд України і кредитори будуть співробітничати в пошуку можливості створення технічної координаційної групи в складі "Нафтогазу України", яка б відповідала за створення повного бізнес-плану модернізації газотранспортної системи, подальші технічні пропозиції України щодо розкладу і результатів роботи з посилення надійності та ефективності газотранспортної системи, спостерігала за роботами з модернізації, сприяла підписанню угод на фінансування планів з модернізації з міжнародними та українськими кредиторами і можливими донорами.
При цьому Єврокомісія і міжнародні фінансові інститути заявили про готовність надати технічну допомогу для створення такого підрозділу в складі "Нафтогазу України".
Крім того, Єврокомісія розгляне можливість надання допомоги уряду України в практичній реалізації реформ газового ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас