Експерт: Поточного року український фондовий ринок знаходитиметься в стані стагнації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Поточного року український фондовий ринок знаходитиметься в стані стагнації

391
Поточного року український фондовий ринок знаходитиметься в стані стагнації. Таку думку висловив начальник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Millennium Capital Віталій Хандельди.
При цьому значення індексу ПФТС коливатиметься в діапазоні 200-300 пунктів, прогнозує він. "Перш за все це визначається тим, що грошей на покупку ні у кого немає. У той же час продавати за тими цінами, які склались, вже ніхто не хоче. Продажі вестимуться тільки у випадку, якщо утримувач паперів відчуватиме гостру потребу в грошах", - вважає експерт.
Відновлення вітчизняного ринку почнеться лише після повернення до України іноземного інвестора, упевнений В.Хандельди. "Крім того, у цього інвестора мають, по-перше, з'явитися вільні гроші. По-друге, у інвестора повинне з'явитися відчуття упевненості, що ситуація заспокоїлася і можна знову вкладати в ризикові активи. Власне кажучи, зараз обсяг грошей збільшується тільки на американському ринку, тому що він вважається надійнішим, причому кошти туди йдуть навіть з європейських ринків", - відзначив він.
На переконання експерта, цей процес почнеться лише наступного року. "Цей рік можна викреслити з життя нашого фондового ринку. Ми просто впевнені, що цього року нічого кардинального, що може вплинути на повернення інвестора, не відбудеться. Крім того, політична невизначеність у зв'язку з майбутніми президентськими виборами чинитиме негативний вплив на ринок, стримуючи інвестора", - резюмував експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас