УФС закликає Стельмаха налагодити повернення банками депозитів СК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УФС закликає Стельмаха налагодити повернення банками депозитів СК

1373
Українська федерація страхування (УФС) закликає голову Національного банку Володимира Стельмаха виконати доручення Президента Віктора Ющенка і виправити ситуацію, пов'язану з неповерненням банками депозитів страхових компаній, а також відсутністю рівноправних відносин фінустанов. Про це говориться в повідомленні УФС.
"Вирішено закликати голову Національного банку України припинити ігнорувати доручення Президента України із приводу врегулювання відносин між страховиками і банками", - говориться в повідомленні.
УФС констатує, що бездіяльність регулятора в умовах фінансової кризи приводить до порушення інтересів вкладників банків-страховиків, які у свою чергу відповідальні перед мільйонами клієнтів.
УФС підкреслює, що відсутність твердої позиції НБУ щодо неповернення вчасно депозитів, розміщених страховиками в комерційних банках, ускладнює проведення страхових виплат, що у свою чергу становить небезпеку для розвитку ринку страхування.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко висловив стурбованість тим, що банки не повертають резерви страховиків, розміщені на депозитах, а також відсутністю прозорих і рівноправних умов співробітництва банків і страхових компаній.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас