Китай продовжить скуповувати боргові папери США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить скуповувати боргові папери США

1594
Китай буде і надалі купувати боргові папери американського уряду, приділяючи пильну увагу можливим коливанням вартості цих активів, повідомляє Associated Press. Про це заявив на прес-конференції віце-президент Народного банку Китаю Ху Сяолянь. На його думку, інвестування в казначейські папери США є "серйозною складовою валютних резервів". "Важливим моментом є, природно, безпека і прибутковість державних облігацій США", - уточнив Ху, підтвердивши побоювання китайського уряду із приводу зростання держборгу США на тлі виділення величезних коштів на стимулювання економіки, що може підстьобнути інфляцію і послабити долар.
Китай є найбільшим іноземним кредитором США і тримає в себе боргові облігації найбільшої економіки світу на $1 трлн. Слабкий долар може привести до зниження вартості цих активів. Раніше свою стурбованість китайськими інвестиціями в США висловив прем'єр-міністр країни Вень Цзябао, що закликав Штати дотримуватися своїх зобов'язань і забезпечити безпеку китайських активів.
Китайські інвестиції, швидше за все, стануть головною темою переговорів на двосторонній зустрічі лідерів цих країн у рамках квітневого антикризового саміту G-20 у Лондоні. У самому Китаї не вщухають дискусії із приводу доцільності купівлі боргових паперів США, а також про їхнє можливе використання як важеля для збільшення свого впливу на глобальну фінансову систему.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас