Азаров: В Україні тенденцій до оздоровлення не видно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні тенденцій до оздоровлення не видно

1543
Уряд "пливе за течією", розраховуючи, що відбудеться пожвавлення зовнішніх ринків. Про це розповів народний депутат України від Партії регіонів Микола Азаров. Відповідаючи на запитання агентства про те, чи видно сьогодні в Україні сигнали поліпшення економічної ситуації, Азаров відзначив: "В Україні тенденцій до оздоровлення не видно, так їх і не може бути, оскільки влада рівно нічого не вживає. Уряд "пливе за течією", розраховуючи, що відбудеться пожвавлення зовнішніх ринків, і можна буде і далі проїдати виторг від технологічно відсталої експортної продукції".
За словами парламентарія, усе це - шлях у нікуди. "Поки товстий схудне, худий ноги простягне. Проїдання того, що було створено ще до 60-х років минулого сторіччя - це шлях у нікуди. Єдино можливий вихід із кризи на найближчу перспективу - це стимулювання внутрішнього попиту на продукцію вітчизняної промисловості, а на стратегічну перспективу - технологічне переозброєння і структурна перебудова економіки на базі інноваційної моделі", - впевнений Азаров.
Він також уточнив, що нинішні позитивні прогнози щодо розвитку світової економіки теж досить спірні. Економічне зростання можливе, швидше за все, не раніше 2011 року. "Дай боже, щоб оптимістичні прогнози виправдалися. Але є й інша точка зору. Експерти та інвестори, що обмінювалися професійними оцінками і прогнозами під час чергової конференції Адама Сміта в Лондоні на початку березня, в основному вважають, що пожвавлення світової економіки відбудеться не раніше 2011 року. Провідні економіки світу, що йдуть зараз за грамотними планами національних урядів, звичайно ж, переживуть цей період. До України ж ставлення інвесторів, як я зміг переконатися, украй скептичне", - підсумував співрозмовник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас