Парубій: Покращення світової економічної ситуації не гарантує Україні вихід з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій: Покращення світової економічної ситуації не гарантує Україні вихід з кризи

1094
Поліпшення світової економічної ситуації дає Україні шанс, але не дає гарантій щодо виходу з економічної кризи. Про це повідомив народний депутат України від фракції НУ-НС Андрій Парубій
За його словами, ситуація в Україні набагато складніша, ніж у європейських країнах і Сполучених Штатах Америки.
"У нас криза почалася задовго до того, як вона накотилася на світ, і, на жаль, вона була більше викликана внутрішніми факторами, ніж зовнішніми. Україна торік мала найвище зростання інфляції у всьому пострадянському і європейському просторі. Тому якщо економічна криза буде знижуватися у світі, то це не обов'язково відіб'ється на українській економіці, оскільки в нас велику роль відіграє внутрішній фактор", - підкреслив політик.
Разом з тим, Андрій Парубій вважає, що якщо фінансове оздоровлення буде на загальноєвропейському рівні, це зміцнить українську економіку і допоможе нам вийти із кризи.
"Але це в тому випадку, якщо сьогоднішній уряд не буде і надалі допускати тих системних помилок і популістських кроків, які привели до занепаду української економіки", - відзначив він.
Відповідаючи на запитання, коли Україна відчує економічний підйом, нардеп сказав: "Уряд до сьогоднішнього дня не вніс в парламент комплексний план антикризових заходів. Епізодичні антикризові закони, які ми одержуємо у Верховній Раді від уряду, більше лобістські, ніж антикризові. Тому прогнозувати, якою буде політика уряду, дуже складно. Якщо, звичайно, Юлія Тимошенко відгукнеться на заклик Ющенка і перші особи держави будуть спільно та консолідовано вирішувати проблему виходу із кризи, якщо уряд відійде від популізму до прагматичної політики, а іноді навіть до непопулярних кроків, то це можна зробити значно швидше".
Як повідомлялося, світові політики та експерти в один голос напророкували кінець економічної кризи. На думку Крістіни Ромер, голови Ради економічних радників Білого дому, програма американського президента Обами змінить економічну ситуацію в країні протягом року.
Як заявила К.Ромер, "ми побачимо, що економічна ситуація змінюється, що економіка знову росте", - заявила Ромер. Вона додала, що "неймовірно в цьому впевнена".
"От чому ми уживаємо таких заходів. Ми абсолютно впевнені, що ці заходи створять робочі місця для Америки", - підкреслила радник.
У той же день перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що економічна криза майже досягла свого дна, і до кінця 2009 року в російській економіці може початися підйом.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас