Парламенту України пропонують затвердити механізм підтримки держкомпаній шляхом випуску облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламенту України пропонують затвердити механізм підтримки держкомпаній шляхом випуску облігацій

277
Парламенту України пропонують затвердити механізм фінансової підтримки національних акціонерних компаній шляхом випуску державних облігацій.
Відповідний законопроект уже зареєстрований у парламенті (N4246), його ініціаторами виступили заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов і заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Олег Ляшко (фракція БЮТ).
"Впровадження механізму збільшення статутних фондів національних акціонерних компаній в обмін на держоблігації України надасть можливість державі в спрощеному порядку оперативно застосовувати заходи щодо збалансування їх фінансового становища", - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту, текст якої розміщений на веб-сайті Верховної Ради.
Законопроектом пропонується внести зміни в статтю 79 закону про держбюджет на 2009 рік, додавши національні акціонерні компанії в перелік підприємств, акції яких можуть купуватися в обмін на держоблігації, тоді як бюджетом у цьому переліку передбачені тільки банки.
Як повідомлялося, раніше держбюджет на 2009 рік передбачав обов'язковий викуп держоблігацій Національним банком України за номінальною вартістю протягом трьох днів з моменту надходження відповідної заявки з боку банків, однак у березні це положення було вилучено з держбюджету під натиском Міжнародного валютного фонду.
У березні 2009 року уряд направив на поповнення статутних капіталів Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) і Київського державного авіазаводу "Авіант" 40 млн грн і 28,8 млн грн відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас