Інвестори чекають публікації нового антикризового плану уряду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори чекають публікації нового антикризового плану уряду США

488
Перебіг фондових торгів у понеділок по усьому світу багато в чому визначає запланований на сьогодні виступ міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, на якому буде оприлюднений довгоочікуваний план порятунку банківського сектору.
Нова федеральна програма передбачає викуп в американських банків їх проблемних активів, що мають відношення до ринку нерухомості – наріжного каменю фінансової кризи - на суму до $1 трлн. У рамках програми Мінфіну США буде створений спеціальний фонд, у який, крім урядових $100 млрд., будуть залучатися кошти приватних інвесторів, пише Bloomberg.
Подробиці того, як саме буде влаштований новий антикризовий фонд, поки невідомі, поки лише ясно, що це буде складна система керування взаємозаліками між Мінфіном, ФРС, Федеральною корпорацією страхування депозитів (FDIC), банками, їх боржниками і приватними інвесторами. Схема роботи нового фонду буде приблизно такою: приватні інвестори, що бажають взяти участь у викупі проблемних банківських активів, зможуть одержати відповідні фонди від уряду, а також залучити кредит через ФРС або FDIC. Розміри державної допомоги приватним інвесторам будуть, найімовірніше відповідати тим сумам, які вони готові витратити на викуп активів. Самі активи будуть продаватися на аукціонах, за звичайним принципом: покупцем стане той, хто запропонує найбільшу суму.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас