Європейські банки висловлюють готовність інвестувати в проекти, пов'язані з модернізацією української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки висловлюють готовність інвестувати в проекти, пов'язані з модернізацією української ГТС

Енергетика
376
Європейські банки висловлюють готовність інвестувати в проекти, пов'язані з модернізацією української ГТС, за умови проведення реформ енергетичного ринку в Україні. Про це йшла мова під час Міжнародної інвестиційної конференції щодо модернізації української ГТС.
Зокрема, президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Філіп Майштадт підкреслив, що цей проект є пріоритетним для ЄІБ, оскільки підвищує безпеку транзиту російського газу в Європу. Він підкреслив, що банк готовий фінансувати інвестиційні проекти з реконструкції ГТС, однак для цього Україна повинна виконати низку умов. Зокрема, держава повинна дати гарантії щодо готовності проведення реформ енергетичного ринку, а також питаннями модернізації ГТС повинна займатися незалежна організація, яка прозоро буде здійснювати всі фінансові операції.
"Потрібний автономний оператор, який би діяв на комерційній основі", - сказав Ф.Майштадт.
Він також відзначив, що проект модернізації української ГТС було б доцільно проводити в кілька етапів, і першим етапом повинна стати оцінка, у якому стані перебуває українська ГТС, і що потрібно робити.
Перший віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Валер Фріман також відзначив важливість проекту, пов'язаного з модернізацією ГТС. Він підкреслив, що декларація, яку сьогодні планується підписати, є першим кроком цього проекту.
"Це дорожня карта, яка вказує на те, яким шляхом необхідно йти, і ЄБРР є надійним партнером у цьому проекті", - сказав В.Фріман, також підкресливши важливість проведення реформ в Україні в енергетичному секторі.
Представник Світового банку по Україні, Білорусії і Молдові Мартін Райзер підкреслив, що Світовий банк уже співробітничає з Україною в енергетичному секторі. Так, на сьогоднішній день в енергетичний ринок України вкладено 100 млн. доларів Світовим банком. Він підкреслив, що Світовий банк підтримує сьогоднішню ініціативу і бажає їй успіху.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас