Fitch відкликало рейтинги Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch відкликало рейтинги Укргазбанку

1766
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги Укргазбанку (Київ) і одночасно відкликало їх.
"Fitch більше не рейтингує даного емітента і не проводить по ньому аналіз", - говориться в повідомленні агентства в понеділок.
Згідно з ним, довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) підтверджений на рівні "CCC"/прогноз "негативний", короткостроковий РДЕ - на рівні "З", індивідуальний - на рівні "E" і рейтинг підтримки - на рівні "5".
Рівень підтримки довгострокового РДЕ підтверджений як "немає рівня підтримки", національний довгостроковий рейтинг - на рівні "BB(ukr)"/прогноз "негативний".
Як повідомлялося, Укргазбанк у першій половині березня заявив про рішення призупинити співробітництво з міжнародними рейтинговими агентствами Moody's Investors Service і Fitch. Банк пояснив, що в умовах загального спаду економіки України неминуче зниження як показника країни в цілому, так і окремих суб'єктів фінансового та банківського сектору. При цьому вибіркова рейтингова оцінка стану 10-15 кредитних установ з більш ніж 180 суб'єктів банківської діяльності приводить до того, що неминуче в нинішніх умовах зниження рейтингів цієї незначної кількості банків формує перекручену думку про них у суспільстві, що спричиняє необґрунтований відтік коштів з банківської системи.
Одночасно Укргазбанк заявив про готовність залишатися максимально відкритим для експертів, аналітиків, інвесторів і клієнтів і в майбутньому продовжити співробітництво з рейтинговими агентствами.
Укргазбанк, один з найбільших в Україні банків, заснований в 1993 році. Його акціонери на зборах 13 березня вирішили запропонувати державі ввійти в капітал кредитно-фінансової установи: Нацбанк України вже направив в Укргазбанк свого куратора.
Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2009 року були ТОВ "Фінансово-інвестиційний альянс" (33,0063%), ТОВ "Компанія "Укргазінвест плюс" (19,0005%).
За даними Нацбанку України, до 1 січня 2009 року за розміром загальних активів Укргазбанк займав 17-е місце (14,803 млрд грн) серед 182 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас