Грінспен: Банкам потрібно ще понад 750 млрд. дол., щоб забезпечити міцність своїх позицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Банкам потрібно ще понад 750 млрд. дол., щоб забезпечити міцність своїх позицій

Валюта
579
Банкам буде потрібний додатковий капітал у розмірі більше $750 млрд, щоб забезпечити міцність своїх позицій і повернутися до нормальних рівнів кредитування, заявив колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен, повідомило агентство Bloomberg.
"Відновлення нормальних обсягів банківського кредитування зажадає дуже великих уливань капіталу із приватних або державних джерел", - заявив А.Грінспен, виступаючи на конференції в Акапулько. За його словами, потреба в коштах перевищує $750 млрд і не може бути забезпечена лише за рахунок грошових потоків банків.
Прогнози щодо потреб фінансових компаній у додатковому капіталі значно різняться. Так, професор економіки Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні в лютому прогнозував, що банкам буде потрібно ще порядку $1,5 трлн.
Уряд США в цей час проводить стрес-тести найбільших банків США, щоб визначити їхню потребу в капіталі у випадку більш важких, ніж очікується, умов в економіці. Деякі банки, як, наприклад, Northern Trust Corp., оголосили, що не мають потреби в допомозі і планують повернути уряду борг.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер планує оприлюднити деталі свого плану, який допоможе банкам очистити свої баланси від "поганих" активів. З початку кризи фінансові інститути втратили більше $1,2 трлн, значна частина втрати пов'язана з інвестиціями в іпотечні папери.
За словами Грінспена, фондові ринки є в цей час дуже дешевими, хоча їх падіння може продовжитися.
"За будь-якими історичними мірками, акції світових компаній дуже дешеві, навіть після недавнього ралі, - сказав він. - Однак історія говорить нам, що перед рішучим розворотом фондові ринки опустяться ще нижче".
Грінспен, який є супротивником збільшення регулятивних заходів, також вважає, що регулювальні органі роблять помилку, змінюючи правила для банків у розпал кризи.
"Немає необхідності поспішати з реформами, - вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас