КНР допускає диверсифікацію валюти для розрахунків у зовнішній торгівлі, поки потрібно використовувати долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР допускає диверсифікацію валюти для розрахунків у зовнішній торгівлі, поки потрібно використовувати долар

Валюта
865
Китай вважає, що питання про введення в міжнародних розрахунках інших резервних валют заслуговує вивчення, однак на даному етапі слід опиратися на долар США, заявила в понеділок на брифінгу заступник голови Народного банку Китаю (китайський центробанк) Ху Сяолянь.
"Ми звернули увагу, що останнім часом існує багато думок про необхідність диверсифікованості валюти для міжнародних розрахунків. Однак у цей час долар США є найважливішою валютою для розрахунків у зовнішній торгівлі, тому ми схиляємося до збереження долара за умови жорсткого контролю над заснованою на доларі валютною системою", - сказала вона.
Разом з тим, відзначила заступник голови банку, "пропозиції про диверсифікованість міжнародної валюти заслуговують вивчення і розгляду", у той же час "це не можна зробити одноразово".
Заступник голови китайського Центробанку визнала, що "питання про диверсифікованість міжнародної валюти виникло у зв'язку з положенням в американській економіці і нестабільністю валюти США".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас