Японське рейтингове агентство знизило рейтинги РФ, залишило їх в інвесткатегорії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японське рейтингове агентство знизило рейтинги РФ, залишило їх в інвесткатегорії

Казна та Політика
212
Японське рейтингове агентство (JCR) знизило довгострокові рейтинги Росії за зобов'язаннями в іноземній валюті до "BBB+" з "A-", у національній валюті - до "A-" з "A", повідомляється в прес-релізі JCR. Рейтинги залишаються в категорії "інвестиційних".
Прогноз рейтингів змінений на "негативний" зі "стабільного".
"Економіка РФ росла високими темпами в останні роки за рахунок експорту за підтримки високих цін на сировинні товари, і особливо на нафту. Вартість нафти, яка в липні минулого року досягала $140 за барель, різко впала в другій половині 2008 року. Відтік значних обсягів капіталу з Росії привів до обвалення фондового ринку РФ, рубель, який зміцнювався раніше на тлі зрослих потоків капіталу, забезпечених високими темпами економічного зростання, суттєво ослаб", - говориться в повідомленні JCR.
Агентство також відзначає, що низка приватних російських компаній, а також компаній, афілійованих з урядом, що у минулому залучали значні за обсягом кредити в іноземній валюті, зараз зазнають труднощів з рефінансуванням заборгованості.
"Темпи зростання економіки РФ, які різко сповільнилися в четвертому кварталі минулого року на тлі падіння цін на нафту, імовірно, будуть негативними в 2009 році. Уряд країни планує використовувати на підтримку економіки кошти свого резервного фонду. При цьому відновлення цін на енергоносії, імовірно, затримається і буде залежати від розвитку ситуації у світовій економіці, що може затягти процес стагнації в російській економіці. У цьому випадку уряд буде змушений безупинно витрачати кошти з резерву на підтримку економіки, що приведе до значного скорочення резервного фонду", відзначається в прес-релізі.
JCR буде продовжувати стежити за ціновими трендами на нафтовому ринку та інших сировинних ринках, а також оцінювати вплив зміни цін на ситуацію в російській економіці, відзначається в повідомленні агентства.
Шкала JCR збігається зі шкалою рейтингового агентства S&P.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас