ЄЦБ може знизити облікову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може знизити облікову ставку

Валюта
1706
Європейський центральний банк може ще більше знизити облікову ставку, однак ставка ЄЦБ за депозитами перебуває вже на вкрай низькому рівні, повідомив президент банку Жан-Клод Тріше.
Він відзначив, що ЄЦБ може і далі продовжувати використовувати нетрадиційні заходи для підтримки банківської системи.
За словами Ж.-К.Тріше, небажано, щоб облікова ставка знизилася до нуля. Він уточнив, що існує низка перешкод, пов'язаних з політикою ставок, навмисно поміщених на нульовий рівень, передає Reuters.
Напередодні один з керівників ЄЦБ Юрген Старк заявив, що не бачить сенсу в зниженні облікової ставки. При цьому він висловив думку, що подальше її зниження не змінить фундаментальним чином причини, що викликали кризу. Більше того, занадто низька облікова ставка може становити небезпеку для економіки, тому що зменшить зацікавленість банків у ретельному виборі об'єктів кредитування і збільшить фінансування неприбуткових підприємств.
Нагадаємо, 5 березня 2009 р. ЄЦБ знизив облікову ставку на 0,5 процентного пункту - до 1,5%. До цього банк знижував свою ставку 15 січня ц.р. - тоді вона була скорочена з рівня 2,5% на 0,5 процентного пункту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас