Європейські індекси виросли в п'ятницю на 0,5-0,6%, Stoxx 600 завершив зростанням другий тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в п'ятницю на 0,5-0,6%, Stoxx 600 завершив зростанням другий тиждень поспіль

Фондовий ринок
129
Європейські фондові індекси збільшилися в п'ятницю на 0,5-0,6% на тлі підвищення котирувань акцій сировинних компаній, повідомляє агентство Bloomberg. Dow Jones Stoxx 600 за підсумками тижня піднявся на 2,4%, завершивши зростанням другий тиждень поспіль.
У той же час негатив на ринок приніс прогноз Sony Ericsson Mobile Communications про збиток у першому кварталі цього року.
"Темпи погіршення ситуації скорочуються, - говорить глава підрозділу досліджень та інвестиційної стратегії Barclays Wealth у Лондоні Майкл Дікс. - Ринки зазвичай забігають наперед макроекономічного циклу. Здається, настрій інвесторів починає змінюватися".
Вартість сировини минулого тижня значно зросла, зокрема, завдяки істотному послабленню долара США, що збільшило привабливість сировини як інструменту хеджування проти інфляції.
Ціна акцій норвезької бурової компанії SeaDrill зросла в п'ятницю на 8,2%, шведського нафтовиробника Lundin Petroleum - на 5,9%.
Папери Anglo American, однієї з найбільших гірничодобувних компаній світу, додали в ціні 5,3%, світового лідера в поставках енергетичного вугілля Xstrata - на 3,9%.
"Поки ще рано називати це розворотом, - відзначає фондовий керуючий Cominvest Asset Management Томас Роміг. - Це вочевидь ралі на "ведмежому" ринку. Інвестори і керуючі сидять на пачках грошей, і деякі з них починають мацати воду пальцями ніг".
Акції Ericsson, одного з найбільших виробників мережевого обладнання, подешевшали на 9,1%.
Sony Ericsson, спільне підприємство Ericsson і Sony, заявила, що одержить доподатковий збиток розміром приблизно 390 млн євро в першому кварталі 2009 року у зв'язку з падінням продажів мобільних телефонів. Прогнозований збиток не містить у собі витрати на реструктуризацію розміром 10-20 млн євро. Валовий прибуток Sony Ericsson, як очікується, знизиться в I кварталі у порівнянні з попереднім кварталом, і з аналогічним періодом минулого року.
Вартість паперів провідного світового виробника мобільних телефонів Nokia опустилася на 6,9%.
Ціна акцій Deutsche Telekom знизилася на 2,9% після того, як аналітики Credit Suisse Group погіршили рекомендації для них до "нижче ринку" з "нейтрально".
Котирування паперів Volkswagen опустилися на 2,6% після повідомлення про скорочення промислового виробництва в Європі в січні на 17,3% - рекордне падіння за історію.
Десять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи зросли за підсумками торгів 20 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас