Бернанке пропонує реформувати регулювання банків, систему бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке пропонує реформувати регулювання банків, систему бонусів

Казна та Політика
299
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке вважає, що система винагороди повинна стимулювати збереження довгострокової стабільності компаній і не підштовхувати керівників до надмірного ризику, повідомило агентство Bloomberg.
Він також сказав, що найбільші банки повинні бути предметом "особливо жорсткого контролю з боку нагляду", регуляторам необхідно з більшою увагою ставитися до питань фінансової стабільності цих організацій.
"Погано сконструйована схема компенсацій створює перекручені стимули і може зрештою піддати ризику здоров'я фінансової організації", - заявив Б.Бернанке в п'ятницю на банківській конференції у Феніксі. Вимоги до капіталу банків повинні згладжувати циклічні ефекти на ринку, вважає він.
За словами голови ФРС, у цілому ЦБ задоволений реакцією ринку на кроки, що вживаються грошовою владою. Він відзначив, що відбиттям цього є, зокрема, зниження ставок по довгострокових іпотечних кредитах.
Питання про бонуси стало центральним після скандалу навколо виплат премій керівникам AIG, що одержала величезну фінансову допомогу з боку держави. Палата представників Конгресу США в четвер прийняла законопроект, який уводить додатковий податок у розмірі 90% на бонуси, видані працівникам фінкомпаній, що одержали більше $5 млрд державної допомоги, якщо річна зарплата таких співробітників перевищує $250 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас