Німецький мінфін закриває обхідні шляхи до "податкових оазисів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький мінфін закриває обхідні шляхи до "податкових оазисів"

535
У боротьбі з ''податковими оазисами'' міністерство фінансів ФРН має намір взяти під контроль німецькі банки, що мають представництва у Швейцарії. Багато з них співробітничають із фондами в Ліхтенштейні.
Міністерство фінансів Німеччини має намір посилити боротьбу з податковими махінаціями і відведенням доходів від оподатковування. Як повідомляє 21 березня інформаційне агентство dpa, цього разу під прицілом органів контролю виявляться німецькі банки, що мають дочірні підприємства у Швейцарії.
Слідом за Ліхтенштейном ця країна опинилася в списку "податкових оазисів" Європи, як держава з недостатньо прозорим законодавством в сфері обміну інформацією з податкових питань.
За даними видання Spiegel Online, на яке посилається агентство, у листопаді за завданням мінфіну Німеччини Федеральне відомство фінансового нагляду (Bafin) здійснило перевірку 31 кредитно-фінансового інституту ФРН. Її ціль, за словами представника міністерства, полягала в тому, щоб "скласти уявлення про діяльність дочірніх підприємств німецьких банків у Ліхтенштейні і Швейцарії, а також їх можливу участь в приватних фондах та інших непрозорих механізмах".
Як повідомляє Spiegel з посиланням на конфіденційне джерело, під час перевірки з'ясувалося, що багато банків використовують свої представництва у Швейцарії для ведення рахунків фондів, зареєстрованих у Ліхтенштейні. Одним з найбільш великих "операторів" таких рахунків, за даними інформанта Spiegel, є німецький Deutsche Bank. За ним ідуть Commerzbank і Dresdner Bank. У керівництві банків запит Spiegel на цю тему коментувати відмовилися, повідомляє dpa.
Тим часом дані, виявлені в результаті перевірки Bafin, будуть мати для німецьких банків неприємні наслідки. На вимогу міністерства фінансів ФРН уже у квітні вони будуть змушені повідомити свої швейцарські представництва про необхідність припинити "непрозорі ділові відносини" з партнерами з Ліхтенштейну.
Як повідомили в представництві німецького мінфіну, для контролю над виконанням цих вимог Федеральне відомство фінансового нагляду буде проводити вибіркові перевірки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас