Через кризу в естонських містах вночі відключають вуличне освітлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через кризу в естонських містах вночі відключають вуличне освітлення

Енергетика
264
Низка міст Естонії в умовах економічної кризи починає заощаджувати на нічному вуличному освітленні. У Таллінській мерії повідомили, що "у пошуках можливості економії розглядається питання про вимикання вуличного освітлення в нічний час. Остаточне рішення ще не прийнято і дотепер поки йшли тільки випробування".
Але поки в Талліні ще тільки випробовується можливість затемнення міста, у Кохтла-Ярві і Йихві на північному сході країни вже взялися до практичної реалізації подібних планів, передає ІТАР-ТАРС.
Так, у центрі Кохтла-Ярве відключають по вечорах кожний другий ліхтар, у Йихві - кожний третій. Двірські території, автобусні зупинки, території біля шкіл, маленькі вулиці залишаються як і раніше повністю освітленими.
За словами заступника мера Кохтла-Ярве Юрі Коло, місто сподівається заощадити на зменшенні вуличного освітлення півмільйона крон з 2 мільйонів 600 тисяч крон (15,6 крон/1 євро), які необхідні на рік.
Йихвіська волость планує заощадити більше 250 тисяч крон з необхідних для освітлення цього року 1 мільйона 300 тисяч.
Керівництво міст Ківіилі і Сілламяе також не виключає, що і там будуть вжиті аналогічні заходи економії.
Першими тривогу у зв'язку з режимом економіки забили поліцейські. Так, Північна префектура поліції, куди входить і столиця Естонії, заявила, що подібні заходи значно знизять ефективність діяльності камер спостереження, які не можуть працювати в темряві. Крім того, за даними поліції, чим більше в місті світла, тим менше відбувається на його вулицях злочинів.
Талліннські таксисти, що спробували поїздити по столичних вулицях під час одного з "експериментів", говорять, що змушені були їздити зі швидкістю не більше 30 кілометрів на годину, а журналісти газети "Постімєес" пишуть, що місто відразу ж після відключення світла наповнюється страхом і жахом.
Нагадаємо, через кризу в лютому естонські парламентарії вирішили зменшити собі зарплату. Спікер парламенту Естонії Ене Ергма в співробітництві із фракціями запропонувала скоротити компенсації видатків депутатам парламенту до 10% від зарплати.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас