Джеймс Кемерон знімає черговий найдорожчий фільм в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джеймс Кемерон знімає черговий найдорожчий фільм в історії

1544
Новий фантастичний 3 D-Фільм режисера Джеймса Кемерона під назвою "Аватар" стане найдорожчим проектом в історії кіно, стверджує KMnews. Уже зараз бюджет картини перевищив 300 мільйонів доларів, при цьому робота над створенням грандіозної стрічки ще не завершена.
Для порівняння - найдорожчим проектом в українському кіно на сьогодні вважається фільм Романа Балаяна "Обранець". Попередньо бюджет стрічки оцінюється в 3,3 млн доларів.
"Аватар" буде розповідати про ветерана міжпланетних воєн, що прибув на далеку планету Пандора в складі групи землян. Він бореться із планетними мешканцями, однак закохується в одну з їхніх представниць.
Примітно, що сценарій "Аватара" Кемерон написав ще 11 років тому, однак тоді його задум не міг бути реалізований. За словами режисера, увесь цей час, так чи інакше, велася підготовка до зйомок.
За твердженням одного з журналістів, що бачили уривки "Аватара", спецефекти настільки досконалі, що "відрізнити реальних персонажів від намальованих не можливо".
На головну роль 22-річного шукача пригод Джека Саллі Кемерон запросив нерозкрученого актора-австралійця Сема Уортінгтона. Зої Салдана, що зіграла в епізодичних ролях у фільмах "Термінал" і "Пірати Карибського моря", буде грати кохану головного героя.
Більша частина зйомок велася на околицях Лос-Анджелеса та у Новій Зеландії.
Нагадаємо, на сьогоднішній день найдорожчим фільмом в історії кіно є третя частина "Піратів Карибського моря" з бюджетом 300 мільйонів доларів. Однак побити цей рекорд, як видно, легко зможе "Аватар", оскільки вже витрачені на створення картини 300 мільйонів не включають видатки на рекламну кампанію.
Нагадаємо, що бюджет знятого в 1997 році Джеймсом Кемероном "Титаніка" склав 200 мільйонів доларів США, що стало рекордом для свого часу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас