ООН: Зниження світових цін на продовольство не відбилось на прилавках магазинів у бідних країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Зниження світових цін на продовольство не відбилось на прилавках магазинів у бідних країнах

253
Продовольча і сільськогосподарська організація (FAO) представила нову електронну базу даних про ціни на основні продукти харчування в 55 країнах, що розвиваються. Ці дані показують, що недавнє зниження вартості продовольства на міжнародному ринку не відбилося на становищі із цінами в бідних країнах, повідомляє Центр новин ООН.
Старший економіст FAO Ліліана Бальбі відзначила, що темпи зниження цін на продовольство в низці країн, що розвиваються, відстають від світових, а в деяких бідних державах вартість продуктів харчування навіть росте. При цьому вона підкреслила, що якщо в промислово розвинених країнах люди витрачають на харчування 10-20 % своїх доходів, то в країнах, що розвиваються - 60-80%.
Л.Бальбі вважає, що нова база даних стане цінним джерелом інформації для політиків та інших осіб, що приймають рішення в сфері сільськогосподарського виробництва, торгівлі, розвитку, а також гуманітарної діяльності. Вона дозволить порівняти ціни на внутрішньому і міжнародному ринках, у різних країнах і навіть на різних ринках усередині тієї чи іншої країни.
FAO планує постійно оновлювати свою базу даних і поступово доповнювати її даними про ситуацію в інших країнах.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас