Названо найкращу у світі офісну будівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращу у світі офісну будівлю

Нерухомість
938
Офісна будівля у колишньому рейнському порту Кельна відзначена престижною нагородою на міжнародній виставці в Каннах. Це вже другий "Оскар нерухомості" з 2006 року, яким нагороджений кельнський будинок. Побудована влітку 2008 року офісна будівля у колишньому рейнському порту Кельна завоювала на найбільшій у Європі виставці нерухомості MIPIM у Каннах звання найкращої офісної будівлі року, випередивши у відповідній категорії конкурентів з Мюнхена та Шанхая.
Призером став так званий "будинок-кран" - середній за розташуванням і перший за часом будівництва із трьох однакових будинків на набережній Рейну, спроектованих архітектурним бюро Bothe Richter Teherani, повідомляє міська газета Kölner Stadt-Anzeiger.
Площа 15-поверхового будинку становить 16 тисяч квадратних метрів, до теперішнього часу, за даними видання Köln Nachrichten, здані в оренду майже 100 відсотків площі.
Проект "будинків-кранів" сягає до ідеї "горизонтальних хмарочосів" знаменитого радянського художника та архітектора 1930-х років Ель Лисицького, пише Süddeutsche Zeitung.
В 2006 році спеціальної премії журі MIPIM удостоївся інший кельнський будинок - універмагу Peek & Cloppenburg, спроектованого всесвітньо відомим італійським архітектором Ренцо П'яно, що розробив раніше в Парижі проект Центру Помпіду.
Кельн - єдиний із шести великих центрів нерухомості Німеччини, у якому торік спостерігалося зростання доходів від оренди офісних приміщень, що склало більше 4 відсотків. Для порівняння, відповідний показник у Гамбурзі знизився на 3,5 відсотка, у Франкфурті - на 5, Берліні і Мюнхені - на 6, а в Дюссельдорфі - на 13 відсотків.
За матеріалами:
Mignews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас