Тейлор: Україна повинна сама вирішити, куди їй вступати раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейлор: Україна повинна сама вирішити, куди їй вступати раніше

445
Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор відзначає, що Україна повинна сама вирішувати, куди їй вступати раніше: у Європейський Союз чи НАТО. Про це він сказав у програмі Свобода на Інтері.
"Що спочатку - членство в ЄС і в НАТО - це питання Україна повинна вирішувати сама. Мої спостереження такі, що процес подачі заявки на вступ у ЄС є процесом досить довгочасним. Якщо Україна вирішить, що вона хоче вступити в НАТО, це займе більш короткий проміжок часу - можливо, 4,5 або 8 років", - відзначив Тейлор.
При цьому він заявив, що США будуть вітати рішення України вступити в НАТО, але і з розумінням поставляться до того, що Україна не вступить у Північноатлантичний альянс. Він запевнив, що в будь-якому разі США будуть залишатися стратегічним партнером України.
"Наша офіційна політика така, що якщо Україна бажає вступити в НАТО або якийсь інший альянс, - це рішення повинна прийняти сама Україна", - сказав він.
Нагадаємо, 9 грудня 2008 року, посол США в Україні Вільям Тейлор позитивно оцінив результати засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, на якому не було ухвалено рішення про надання Україні ПДЧ.
2-3 грудня, у Брюсселі відбулося дводенне засідання Ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ, на якому очікувалося вирішення питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Однак, питання ПДЧ не обговорювали. Замість цього, генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив що НАТО запропонує Україні і Грузії новий формат відносин у рамках так званої річної національної програми. Питання про надання ПДЧ Україні і Грузії не обговорювалося.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас