Росіяни обирають вживані машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни обирають вживані машини

554
Згідно з оцінкою аналітичного агентства "АВТОСТАТ" на вторинному російському авторинку в 2008 році було перепродано порядку 4,75 млн. легкових автомобілів. Тобто, у кількісному вираженні вторинний ринок у Росії за підсумками минулого року виявився в 1,7 рази більшим, ніж первинний (2,8 млн. шт.). Такі дані були отримані аналітиками в результаті обробки баз даних ДІБДР по основних регіонах Росії на початок поточного року.
За словами директора агентства "АВТОСТАТ" Сергія Целікова, число реєстрацій старих автомобілів у низці регіонів Росії, особливо віддалених від центру в 3-5 разів перевищує число реєстрацій нових машин. У той же час у столиці і кількох великих мегаполісах, число реєстрацій нових і старих автомобілів співвідноситься приблизно один до одного.
За словами Сергія Целікова в 2009-2010 роках у зв'язку з економічною кризою співвідношення первинного та вторинного ринків у Росії переміститься на користь останнього. На його думку, у найближчій перспективі на один новий автомобіль буде продаватися 2-3 старих. Це обумовлено як зниженням ємності первинного ринку, так і вже сформованим на території Росії величезним парком іномарок (12 млн. шт.), частина якого буде активно перепродуватися на вторинному ринку.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас