Шувалов: Економіка РФ досягла дна падіння, в 2009р буде переживати підйом, заснований на зростанні внутрішнього попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шувалов: Економіка РФ досягла дна падіння, в 2009р буде переживати підйом, заснований на зростанні внутрішнього попиту

347
Економіка РФ досягла дна падіння, в 2009 році буде переживати підйом, заснований на зростанні внутрішнього попиту, вважає перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.
"Я згодний з тими експертами, які говорять, що ми, швидше за все, досягли дна або перебуваємо біля цієї точки", - сказав І.Шувалов в інтерв'ю "Інтерфаксу".
"У нас є всі підстави вважати, що при сприятливій зовнішній кон'юнктурі і правильних діях уряду ми все-таки протягом 2009 року будемо переживати якийсь підйом економіки і він буде заснований на підвищенні внутрішнього попиту на окремі групи товарів", - відзначив він.
Говорячи про ситуацію із цінами на основні експортні товари, зростання попиту на які буде стимулювати російську економіку, І.Шувалов виділив заплановане до 1 квітня рішення Китаю про закупівельні ціни на метали. "Усі пишуть про Китай. Китай, швидше за все, буде затягувати процедуру, під час якої він визначиться із цінами. Вона в них до 1 квітня, і ми можемо зайняти різні позиції (щодо цін - ІФ)", - сказав він.
"Але в цілому ті песимістичні сценарії, що фігурували наприкінці 2008 року, за якими прогнозувалося значне зниження цін на метали, не виправдовуються", - відзначив перший віце-прем'єр.
Як повідомлялося, в 2009 році Мінекономрозвитку очікує падіння ВВП РФ на 2,2%. У січні-лютому ВВП скоротився на 8%, а в цілому в першому кварталі міністерство прогнозує спад на 7%.
В 2010 році, за оптимістичним сценарієм, який передбачає поновлення зростання світової економіки і цін на нафту, зростання може скласти від 2% до 4%, вважає Мінекономрозвитку. У випадку більш глибокої і затяжної світової рецесії, а також реалізації всіх внутрішніх ризиків російської економіки в 2010 році очікується зростання близько 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас