ЄС збільшить фінансування МВФ на 75-100 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС збільшить фінансування МВФ на 75-100 млрд євро

173
Голови країн Європейського союзу (ЄС) погодилися збільшити фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) на 75-100 млрд євро.
Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Чехії, що головує в ЄС, Мірек Тополанек на прес-конференції в Брюсселі. Крім того, лідери країн ЄС домовилися подвоїти розмір фонду надзвичайної допомоги до 50 млрд євро і витратити 5 млрд євро невикористаних бюджетних коштів ЄС на розвиток енергосистеми та екологічно чисті джерела енергії.
Крім того, під час прес-конференції М.Тополанек заявив про те, що наступний саміт у рамках проекту ЄС "Східне партнерство" повинен відбутися в Празі. В "Східному партнерстві" повинна брати участь Білорусія, але, як сказав чеський прем'єр, її присутність на цьому саміті буде залежати від поведінки президента Білорусії Олександра Лукашенка і білоруського уряду. При цьому М.Тополанек відзначив, що країни ЄС погодилися виділити на цей проект 600 млн євро.
"Східне партнерство" - це багатосторонній форум, утворений країнами - членами Євросоюзу і шістьма державами Східної Європи та Південного Кавказу - Вірменією, Азербайджаном, Білорусією, Грузією, Молдавією та Україною.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас