Ющенко просить КС оцінити конституційність продовження Радою мораторію на продаж землі сільгосппризначення до 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить КС оцінити конституційність продовження Радою мораторію на продаж землі сільгосппризначення до 2010

Нерухомість
281
Президент Віктор Ющенко просить Конституційний Суд оцінити конституційність продовження Верховною Радою мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.
Ющенко просить КС розглянути конституційність прийнятого парламентом закону "Про першочергові заходи для запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" у редакції від 4 лютого.
Президент вважає, що мораторій на продаж землі сільгосппризначення обмежує право громадян розпоряджатися своєю власністю, зокрема земельними ділянками, передбачене Конституцією і захищене державою.
Крім того, Ющенко просить КС оцінити положення закону, які встановлюють порядок і особливості підтримки Національним банком ліквідності комерційних банків, які надавали кредити сільгоспвиробникам.
Прийнятий Радою закон передбачає, що НБУ має підтримувати ті банки, які продовжили кредити сільгоспвиробникам.
Президент вважає, що з метою забезпечення самостійності в проведенні єдиної грошово-кредитної політики закон не допускає втручання органів законодавчої і виконавчої влади в роботу Нацбанку.
На його думку, заперечувані положення закону фактично є спробою розпоряджатися кредитними ресурсами банків і позбавити банки, всупереч Конституції, економічної незалежності.
Таким чином, Президент просить суд визнати зазначені положення закону неконституційними.
Як повідомляло агентство, 4 лютого Рада повторно продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.
Під час прийняття закону парламент урахував 4 з 5 пропозицій Президента до нього.
У січні Ющенко наклав вето на прийнятий Радою закон, яким парламент продовжив мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас