Зубков: На рибну галузь РФ виділено 14 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубков: На рибну галузь РФ виділено 14 млрд рублів

108
Обсяг бюджетного фінансування рибної галузі цього року складе 14 млрд рублів. Про це повідомив перший віце-прем'єр Росії Віктор Зубков. Спочатку обсяг фінансування галузі цього року планувався на рівні 17,5 млрд рублів, нагадує агентство.
Перший віце-прем'єр РФ закликав учасників колегії ефективно використовувати бюджетні кошти. Зубков також нагадав, що в рамках антикризових заходів російський агропромисловий комплекс одержить пріоритетну підтримку держави.
Одне з головних завдань вітчизняної рибної галузі полягає в збільшенні поставок риби на внутрішній ринок і заміщенні імпорту російською продукцією, сказав Зубков. За останні 8 років імпорт рибної продукції в РФ виріс у три рази і зараз перевищує 1,1 млн тонн. У той же час Росія експортує за кордон 1,3 млн тонн риби, повідомив перший віце-прем'єр. Він закликав учасників колегії створювати умови для того, щоб російська риба прямо приходила на вітчизняний ринок.
Зубков поставив перед рибогосподарниками завдання збільшити вилов біоресурсів в 2009 році на 12%, до 3,6 млн тонн. Він також закликав ефективніше використовувати ресурсну базу, яка сьогодні освоєна лише на 60%.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас