ЗАлК має намір звільнити 5 тисяч працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАлК має намір звільнити 5 тисяч працівників

478
Запорізький алюмінієвий комбінат має намір скоротити потужності з виробництва алюмінію на 75%. У зв'язку із цим, без роботи можуть залишитися 5 тисяч запорожців.
Про це говориться в телеграмі запорізького губернатора Олександра Старуха прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко.
"На сьогоднішній день керівництво алюмінієвого комбінату повідомило облдержадміністрацію про ухвалене рішення про зниження на 75% потужностей з виробництва алюмінію у зв'язку з падінням вартості алюмінію на Лондонській біржі металів і високою ціною на електроенергію для ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", що привело до збитковості підприємства", - говориться в телеграмі.
Також Старух указує на те, що із грудня 2008 року підприємство не розраховується за сировину, електроенергію і природний газ. У цей час повністю зупинене виробництво кремнію, глинозему, припинені всі соціальні програми.
У зв'язку із цим Старух просить Тимошенко якнайшвидше вирішити питання щодо надання підприємству диференційованого тарифу на електроенергію.
ЗАлК є єдиним в Україні виробником первинного алюмінію. Його потужності дозволяють щорічно випускати близько 100 тис. тонн первинного алюмінію. В 2004 році власником ЗАлКа стала російська група СУАЛ, а в 2007 році ЗАлК перейшов під контроль "Русал", створеної в березні 2007 року шляхом злиття "Русала", Суала і глиноземних активів швейцарського трейдера Glencore. В 2008 році збитки ЗАлКа склали 22,6 млн дол., у січні 2009 року - 5 млн дол.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас