НБУ констатує зниження індексу виробництва базових галузей на 29,9% у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ констатує зниження індексу виробництва базових галузей на 29,9% у лютому

347
Національний банк констатує зниження індексу виробництва базових галузей (показник, аналогічний ВВП) на 29,9% у лютому.
Про це сказано в повідомленні НБУ.
"У лютому продовжилося істотне падіння індексу виробництва базових галузей з незначним його вповільненням до 29,9% у річному вимірі порівняно з 32% у січні", - сказано в повідомленні.
Основними факторами, які впливають на формування таких негативних тенденцій в економіці, НБУ називає подальше погіршення зовнішньоекономічної кон'юнктури й зниження внутрішнього попиту.
Незначне поліпшення динаміки виробництва в лютому порівняно з січнем, як відзначає НБУ, було обумовлено девальвацією національної валюти, незначним збільшенням зовнішнього попиту з боку китайських й індійських компаній, стабільними поставками газу на промислові підприємства й більшу кількість робочих днів у лютому порівняно з січнем.
Зниження обсягів виробництва в лютому в більшості базових галузей (металургія, машинобудування, харчова промисловість) триває, хоча темпи зниження уповільнилися.
Як повідомляло агентство, на початку 2009 року НБУ ввів розрахунок показника індексу виробництва базових галузей, аналогічний показнику ВВП.
Для розрахунку цього індексу використовуються дані щодо динаміки сільськогосподарського виробництва, добувної й переробної промисловості, виробництва й розподілу електроенергії, газу й води, будівництва й роздрібної торгівлі.
До складу індексу не входять види економічної діяльності в сфері послуг (освіта, охорона здоров'я, фінансова діяльність, операції з нерухомим майном тощо) і чисті податки на продукти.
У січні індекс виробництва базових галузей знизився на 32%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас