Нацбанк України позбавив заступника голови Савченка основних функціональних обов'язків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України позбавив заступника голови Савченка основних функціональних обов'язків

1443
Загальне керівництво і контроль над діяльністю департаменту валютного контролю і ліцензування, управління контролю ризиків і групи управління проектами міжнародних кредитних ліній при Національному банку Україні (НБУ) буде здійснювати заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк замість іншого заступника голови НБУ Олександра Савченка.
Відповідне рішення затверджено наказом НБУ №44 від 17 березня цього року.
Згідно з документом, Кротюк буде також здійснювати організацію роботи і контроль за діяльністю виконавчого директора з питань готівково-грошового обігу, що раніше також належало до обов'язків Савченка.
Як повідомлялося, парламентська фракція БЮТ на початку цього року пропонувала відсторонити голову НБУ Володимира Стельмаха і його першого заступника Анатолія Шаповалова від посад і призначити в. о. голови НБУ Савченка.
Крім цього, уряд Юлії Тимошенко в середині лютого ввів О.Савченка і на той момент виконавчого директора НБУ Олександра Киреєва в експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків, у якій більше немає інших представників Нацбанку.
Однак НБУ на початку березня перевів Киреєва на посаду генерального директора Банкнотно-Монетного двору НБУ, призначивши замість нього директором дирекції банківського регулювання та нагляду Василя Пасічника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас