Експерти: Зростання попиту на рис може перевищити темпи збільшення виробництва в 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Зростання попиту на рис може перевищити темпи збільшення виробництва в 2009 р.

124
Зростання світового попиту на рис може перевищити темпи збільшення виробництва в 2009 році, оскільки на тлі рецесії люди заміняють зерновими у своєму раціоні більш дорогі продукти, включаючи м'ясо і свіжі овочі, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на прогноз International Rice Research Institute.
Дефіцит пропозиції рису, який є основним продуктом харчування для трьох мільярдів людей, може привести до зростання цін на цю культуру, заявив генеральний директор International Rice Research Institute Роберт Ціглер.
Виробництво рису буде рости обмеженими темпами, оскільки фермери не можуть дістати необхідні кошти в умовах нестачі кредитування. Р.Ціглер навів як приклад ситуацію 1997-98 рр, коли після кризи скоротилися врожаї рису в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
"Це приклад того, як фінансова криза впливає на реальне життя. Видається зовсім нелогічним, що попит може підвищуватися при уповільненні економічного зростання", - відзначив Р.Ціглер.
Світове виробництво рису (неочищеного) у поточному сільськогосподарському році може скласти 683,2 млн тонн, повідомила в лютому Продовольча та сільськогосподарська організація (ФАО) ООН.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас