Фондові індекси США впали в четвер слідом за фінансовим сектором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США впали в четвер слідом за фінансовим сектором

Фондовий ринок
153
Американські фондові індекси знизилися в четвер, акції фінансових компаній подешевшали вперше за три дні на тлі зростаючих сумнівів, що план Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо викупу облігацій зможе стримати поглиблення кризи, повідомило агентство Bloomberg.
У середу ФРС оголосила про плани купівлі американських довгочасних держоблігацій на $300 млрд, а також паперів, випущених або гарантованих іпотечними агентствами, ще на $750 млрд.
Акції JPMorgan, найбільшого в США банку з ринкової вартості, знизилися в ціні на 8% - до $24,95, Morgan Stanley - на 13%, до $21,04, Goldman Sachs - на 5,7%, до $99,3.
"З одного боку, уряд випускає боргові зобов'язання, з іншого боку - він викуповує облігації за рахунок коштів, отриманих від розміщення паперів, - відзначає керуючий Federated Investors Inc. у Нью-Йорку Лоуренс Креатура. - Це шахрайство, що не залишиться непоміченим глобальними інвесторами".
Вартість паперів Prudential Financial звалилася на 25% - до $8,04 після зниження рейтингу страхової компанії міжнародним агентством Moody's у зв'язку з високими втратами Prudential від інвестицій.
Падіння котирувань акцій фінансових компаній компенсувало ралі в сировинному секторі. Побоювання, що кроки ФРС з підтримки економіки сприятимуть зростанню попиту на сировинні товари як інструмент хеджування інфляційних ризиків, призвели до підйому ціни нафти вище $52 за барель.
Ціни всіх 19 видів сировинних товарів, що входять в індекс Reuters/Jefferies CRB, зросли за підсумками торгів у четвер.
Папери Chevron Corp. подорожчали на 0,8%, Hess Corp. - на 7,6%.
"Якщо подивитися на акції енергетичних компаній, зрозуміло, що їх котирування вже досягли свого дна ще в жовтні минулого року, - заявив президент Cambiar Investments LLC Брайан Беріш. - Нафта - чудовий інструмент для хеджування ризику прискорення інфляції".
Негативний вплив на американський фондовий ринок зробили також дані про збільшення кількості американців, що одержують допомогу з безробіття, на тижні, що завершився 8 березня, до рекордно високого рівня. Цей показник виріс до 5,473 млн чоловік у порівнянні з 5,288 млн тижнем раніше.
Акції технологічних компаній подорожчали в п'ятницю на сильній звітності Oracle. Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять папери представників цього сектора, виріс на 0,4%.
Вартість паперів Oracle піднялася на 9,7% - до $17,37, прибуток компанії в третьому фінансовому кварталі перевищив прогнози аналітиків на 11%.
Котирування акцій авіакомпаній упали за підсумками торгів після того, як International Air Transport Association заявила, що сукупний збиток авіакомпаній світу за підсумками 2009 року може перевищити $2,5 млрд, що прогнозувалися в грудні, на тлі поглиблення рецесії.
Папери UAL Corp. подешевшали на 14% - до $5,19, AMR Corp. - на 10%, до $3,08.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в четвер на 85,78 пункту (1,15%) - до 7400,8.
Standard & Poor's 500 опустився на 10,31 пункту (1,3%), склавши 784,04.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 7,74 пункту (0,52%) - до 1483,48.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас