Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю слідом за акціями банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю слідом за акціями банків

Фондовий ринок
66
Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю слідом за котируваннями акцій банків, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, без урахування Японії, ринки якої закриті 20 березня, опустився під час торгів на 0,7% - до 234,47 пункту. З початку тижня цей індикатор піднявся на 5,5%.
Індекс, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Японію, за перші чотири дні цього тижня виріс на 7,6%, що стало максимальним стрибком із серпня 2007 року.
Акції азіатських банків дешевшають у п'ятницю на тлі зростаючого скептицизму учасників ринку, що плани Федеральної резервної системи (ФРС) США і Японії з викупу облігацій зможуть послабити фінансову кризу.
Вартість акцій австралійського інвестбанка Macquarie опустилася під час торгів на 4,6%, папери Commonwealth Bank of Australia упали в ціні на 1,6%, Hang Seng Bank Ltd. - на 1,9%.
Підіндекс фінансових компаній в MSCI Asia Pacific, без урахування Японії, знизився в п'ятницю на 2,1% після підйому в попередні п'ять сесій.
"Ралі виявилося оманливим", - вважає Мартін Марник з Helmsman Global Tradin Ltd. Акції продовжать дешевшати в найближчі сесії, додав він.
Провідний світовий оператор мобільного зв'язку за кількістю абонентів China Mobile втратив у п'ятницю 4,1% капіталізації.
Курс акцій найбільшої гірничовидобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. піднявся на 4% на тлі ралі на сировинних ринках. Індекс 6 основних кольорових металів підвищився на 5,6% на торгах у четвер у Лондоні.
Ринкова вартість провідного австралійського виробника золота Newcrest Mining збільшилася на 2,9%, після того як золото дорожчало в четвер найшвидшими темпами з вересня.
Папери виробника смол для лакофарбових і будівельних матеріалів Nuplex Industries Ltd. подешевшали на 52% на тлі допемісії акцій.
Вартість цінних паперів оператора найбільшого китайського торговельного сайту Aibaba.com Ltd. звалилася на 9,9%, оскільки прибутки компанії виявилися нижчим за прогнози аналітиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас