Небоженко: Прем'єра і Президента могли б помирити наші олігархи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небоженко: Прем'єра і Президента могли б помирити наші олігархи

190
Так як церква і міжнародні партнери не змогли помирити Ющенка і Тимошенко, то залишається третій варіант – олігархи. Про це сказав керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.
Він відзначив, що в прадавні часи, коли два князі з'ясовували відносини, як сьогодні Президент і Прем'єр-міністр України, то церква, як правило, мирила їх.
"У наш час найбільш надійний спосіб - це міжнародні гарантії, коли обох викликають у якусь країну і змушують робити спільну роботу, наприклад, садити дерево, поливати квіти, або вишивати у дві руки. Тобто їх змушують щось разом зробити. Третій варіант - це коли олігархи, яким набридне бігати з одного палацу в іншій, з одного будинку в інший, скажуть: "Перестаньте лаятися". От три шляхи", - вважає В.Небоженко.
Він впевнений, що в нашому випадку, про церкву говорити не доводиться, тому що вона сама із собою в сварці, цей шлях нам не підходить.
"Міжнародний приклад - це те, що ми з вами зараз бачили, коли Брюссель намагався їх посадити за стіл переговорів. Але єдине, чого він добився, - це спільний політ на літаку. Тобто Брюссель досяг двох годин спільної роботи українських президента і прем'єра. Але це пов'язано тільки з тим, що не можна вийти з літака одному з охочих. Залишається третій варіант - коли олігархи, замість того, щоб стравлювати Ющенка і Тимошенко, як це робить Фірташ, насправді сіли б і сказали: давайте щось разом зробимо для країни", - резюмував Віктор Небоженко.
Нагадаємо, учора Президент Віктор Ющенко і Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко брали участь у саміті Європейської народної партії, який проходив у Брюсселі, вилетіли вони із Брюсселя в Київ в одному літаку.
Прем'єр-міністр України, прибувши в аеропорт, сіла в літак Президента, який не вилітав до її приїзду. Їхній спільний політ європейські політики назвали "примиренням".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас