Мінекономіки України ініціює обов'язкове узгодження зміни цін на низку продтоварів замість декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України ініціює обов'язкове узгодження зміни цін на низку продтоварів замість декларування

371
Міністерство економіки України пропонує зобов'язати виробників погоджувати зміни цін на низку продуктів харчування замість декларування, яке передбачено чинним законодавством.
Відповідний проект постанови Кабінету міністрів розміщений на офіційному веб-сайті Мінекономіки.
Документ також уточнює перелік продуктів харчування, на які місцеві органи влади можуть встановлювати граничні торговельні націнки. У нього ввійшли: пшеничне борошно вищого і 1-го сорту, хліб, гречана та манна крупи, м'ясо птиці, варені ковбаси, сосиски, сардельки, молоко коров'яче з вмістом жиру 2,5% і 3,2%, кисломолочний сир з вмістом жиру до 9% включно, сметана 20%-вої жирності, вершкове масло до 80% жиру, яйця курячі, цукор-пісок, соняшникова олія.
Як повідомлялося, представники харчової галузі неодноразово зверталися до уряду із проханням скасувати декларування змін цін на продовольство, відзначаючи, що через тривалість цієї процедури вони не можуть оперативно реагувати на зміни ринку.
Президент України днями призупинив дію деяких положень постанови Кабінету міністрів від 6 серпня 2008 року, якою внесені зміни в порядок декларування змін оптово-відпускних цін на низку продовольчих товарів.
Зазначеною постановою уряд на заміну порядку декларування змін оптово-відпускних цін на певні продовольчі товари, який передбачав заяву суб'єктом господарювання органам державної влади наміру змінити ціни на окремі товари, установив дозвільний порядок зміни суб'єктами господарювання оптово-відпускних цін.
Суб'єктів господарювання, зокрема, зобов'язали у випадку підвищення оптово-відпускних цін більш ніж на 1% протягом місяця надавати в територіальні органи Держінспекції з контролю за цінами пояснювальну записку з поясненням необхідності зміни оптово-відпускних цін разом з документами, у яких міститься інформація про виробництво, управління, фінанси, іншу діяльність для надання висновків про економічне обґрунтування рівня оптово-відпускних цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас