План Обами сподобався американському малому бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План Обами сподобався американському малому бізнесу

766
Власники малого бізнесу дуже зраділи, коли президент США Барак Обама оголосив про намір "влити" $15 млрд у кредитний ринок малого бізнесу, пише Forbes.
Кошти, що направляються міністерством фінансів США, будуть використані на розморожування вторинного кредитного ринку. Планується знизити розмір комісії при видачі кредитів і збільшити обсяг державних гарантій за позиками представників малого бізнесу. Гарантії кредитів будуть збільшені до 90% з нинішніх 75-85%.
Для власників малого бізнесу найбільшим нововведенням стане розмір доступного кредиту. Позики, які ще минулого тижня були недоступні, імовірно, стануть ще більш доступними, ніж на самому початку рецесії.
На додачу до всього іншого, 21 найбільший американський банк, з тих, що одержують державну допомогу відповідно до плану стабілізації фінансового сектору, тепер буде зобов'язаний раз на місяць доповідати міністерству фінансів США про обсяги кредитів, виданих малому бізнесу. Американський уряд закликає банки до збільшення кредитування малих підприємців. Іншим банкам рекомендується щокварталу надавати звіти про кредитування малих підприємств.
Барак Обама підкреслив важливість доступності кредитів для малого бізнесу в умовах, коли комерсанти ведуть боротьбу за виживання, навіть якщо їх бізнес усе ще приносить прибуток. За словами американського президента, нинішні заходи стануть одним з перших кроків з полегшення видачі кредитів підприємцям і власникам малого бізнесу.
Нагадаємо, на початку березня міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив, що недавно прийнятий антикризовий пакет допомоги американській економіці допоможе створити або зберегти не менше 3,5 мільйони робочих місць протягом найближчих двох років. Крім того, цей пакет додасть 1% до американського ВВП у поточному 2009 році і більше 3,2% в 2010 році. За словами Гейтнера, стан економіки США повинен повністю нормалізуватися до 2011 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас